Koko Suomi ladulla 4.3.2023

Viime vuonna herätetyn perinteen myötä Suomen Hiihtoliitto kumppaneineen asettaa iloisen teemapäivän tavoitteeksi hiihtää koko kansan voimin miljoona kilometriä. Päivän seremoniallisena keskuspaikkana toimii Helsingin Olympiastadion, minkä ohella Kansallisen Hiihtopäivän ympärille on rakenteilla yli 200 alueellista tapahtumaa ympäri Suomen. Olympiastadionin lumet on taattu, mutta mikäli löydät itsesi lumettomista maisemista, ota vaikka sauvat kainaloon tai lähde muilla tavoin ulos liikkumaan – pääasia että liike on kaikille yhteinen! 

Liikkumisen riemu ja ilmassa väreilevä yhteenkuuluvuuden tunne kiteytyvät tähän maaliskuiseen lauantaihin. Nappaa sukset kainaloon, virittäydy talven tervehenkisimpään teemapäivään ja hiihdä hyvää mieltä. 

Tee Kansallisesta Hiihtopäivästä omanlaisesi: laturetkiä luonnossa, paikallisia oheistapahtumia tai piristäviä spurtteja Olympiastadionin majesteettisissa puitteissa.

Suomen Hiihtoliiton kumppaneina koko Suomea aktivoimassa ovat Helsingin Villasukkatehdas, Viking Footwear, Rossignol, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, Eläkeliitto, Suomen Latu ja TUL.

Kansallinen Hiihtopäivä

lauantaina 4. maaliskuuta

Helsingin olympiastadion

Kansallisen Hiihtopäivän keskuspaikkana toimii Helsingin Olympiastadion, joka tarjoaa päivän aikana paitsi hiihtoa myös viihteellistä ohjelmaa ja kumppanien järjestämää oheisohjelmaa. Luvassa on myös ammattilaisten hiihtovinkkejä sekä senioreille suunnattu hiihtohetki, ja tapahtuman juontajana toimii jälleen Mikko ”Peltsi” Peltola. 

Tule Olympiastadionille hiihtämään klo 10-15 ja haasta myös muut mukaan! Olympiastadionilla hiihdetään perinteisellä tyylillä.

"Maailman suurin kisakatsomo"

Planican MM-kisoissa hiihdetään Kansallisena Hiihtopäivänä naisten 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu. Mikä olisikaan osuvampaa, kuin tuoda hiihdon superpäivänä Olympiastadionille ”Maailman suurin kisakatsomo”.

Tule mukaan seuraamaan suomalaisittain hyvin kutkuttavaa naisten 30 kilometrin kilpailua! Olympiastadionin jättiscreenit takaavat aivan uudenlaisen penkkiurheiluelämyksen. Ja mikä parasta, voit itsekin hiihtää samalla.

Koko Suomi hiihtää!

Kansallinen Hiihtopäivä on siellä missä sinä ja suksesikin – kaikkialla.

Helsingin Olympiastadion päätapahtuman lisäksi Suomi täyttyy paikallisista Kansallisen Hiihtopäivän teematapahtumista. Kansallisen Hiihtopäivän tapahtumat löydät kootusti tältä sivulta tapahtumapäivän lähestyessä.

Klikkaamalla karttakuvaa pääset tarkastelemaan Kansallisen Hiihtopäivän tapahtumia.

Luodaan yhdessä uusi perinne

Täytetään yhdessä huikea tavoite miljoonasta kilometristä

Haastamme kaikki kaupungit, yhdistykset ja seurat mukaan järjestämään oman hiihtotapahtumansa lauantaina 4. maaliskuuta. Katetaan koko Suomi lumiriemulla! 

Ilmoita tapahtumasi mukaan alla olevalla lomakkeella.

Yksityishenkilöille osallistuminen on helppoa: nappaa sukset kainaloon ja suuntaa ladulle.

Osallistu päivään sosiaalisessa mediassa:

#kansallinenhiihtopäivä
#kokosuomihiihtää
#rakastuhiihtoon

Tägää postauksiin mukaan myös @helsinkiskiweeks

Osallistu hauskanpitoon ja kerro hiihtokilometrisi!

Hiihtolaskuri on sulkeutunut. Kiitos kaikille osallistuneille!

Ilmoita tapahtumasi mukaan!

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteyshenkilö*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.