Maailman ensi-illassa: 02 Taksi STADION SPRINT

Huippu-urheilun ja yllätyksellisen shown ennenkokematon yhdistelmä Helsingin Olympiastadionilla. Maailman parhaat hiihtäjät kohtaavat 02 Taksi Stadion Sprint -kutsukilpailussa heti Pekingin olympialaisten jälkeen, torstai-iltana 24.2.2022.

02 Taksi Stadion Sprint toteutuu juhlavissa tunnelmissa, kun osana huippusprinttikisaa Hiihtoliitto haluaa tarjota kansalle mahdollisuuden juhlia Suomen menestystä yhdessä olympiamitaleille taistelleiden urheilijoidemme kanssa.  

Elämys, jollaista ei olla ennen nähty!

Helsingin Olympiastadionin pimenevä ilta tarjoaa kihelmöivät puitteet täysin uudenlaiselle tapahtumalle, joka tuo innovaatioita kansainväliseen huippuhiihtoon ja rakentaa siihen ennennäkemätöntä atmosfääriä. Hiihdon supertähdet ottavat toisistaan mittaa viihteellisessä mutta kovatasoisessa kisassa, josta ei puutu valoa, musiikkia eikä suuren urheilutapahtuman juhlavaa hurmosta – tämä on super bowl -henkeä suomalaisittain!

Suomen urheilumenestyksen tiimoilta on totuttu ”tapaamaan Torilla”; hienoa menestystä hiihtolajeissa haluamme nyt juhlistaa Olympiastadionin majesteettisissa puitteissa. Yleisö pääsee osalliseksi suuria sinivalkoisia tunteita, kun 18.25 alkavassa Mitalijuhlassa saamme jakaa ilon Pekingissä menestyneiden hiihtolajien edustajien kanssa. 

Kansainvälisen kutsukisan kotimaisia staroja ovat mm. Iivo Niskanen, Jasmi Joensuu ja Ristomatti Hakola, Krista Pärmäkoski ja Joni Mäki. Kilpailun kansainvälisinä tähtinä nähdään muun muassa sprinttistara Johannes Hösflot Kläbo, tuore sprintin olympiamitalisti Federico Pellegrino ja sprintin maailmancupin voittaja slovenialainen Anamarija Lampič. Norjalaisia lisäyksiä mukaan ovat Ane Appelkvist Stenseth ja tällä kaudella todella vahvana esiintynyt Even Northug. Venäjän joukkueesta mukana ovat Julia Stupak ja Gleb Retivykh.

Kisan yllätyskertoimia lisäävät vielä sekä naisten että miesten sarjassa kisaavat jokerit, joiden henkilöllisyys paljastetaan vasta, kun he ovat kohdanneet voittajansa.

Tapahtuman aikataulu

17.00 Portit aukeavat
18.00 Sprinttikarsinnat
18.25 Pekingin mitalistien palkintohetki
Viihteellinen osuus – DJ, Meiju Suvas, Pasi ja Anssi 
18.55 Alkushow – Tarja Turunen
Urheilijaesittelyt
19.05 Sprintin alkuerät
19.50 Puoliaikashow – Steve ’n’ Seagulls
20.05 Välierät
20.30 Finaalit
20.45 Kukitukset ja urheilijahaastattelut
20.50 Päätösshow – Steven ’n’ Seagulls & Tarja Turunen

Ilta jatkuu Tapahtumatorin teltalla after partyjen merkeissä!

Varmista katsomopaikkasi ja heittäydy helmikuiseen hurmokseen täyden tunnelman stadionilla!
Yleisöliput

02 Taksi Stadion Sprintin 2022 liput myynnissä nyt, varaa paikkasi 24.2. -huipputapahtumaan!

Pääkatsomo, aikuiset 50,00€
Lapsi alle 14v., eläkeläinen, varusmies, opiskelija 40,00€

D- ja E-katsomo:
Aikuiset 30,00€
Lapsi alle 14v., eläkeläinen, varusmies, opiskelija 22,00€

Pohjoiskaarre:
Aikuiset 21,00€
Lapsi alle 14v., eläkeläinen, varusmies, opiskelija 15,00€

Hinnat sis alv:n 10 %. Liput myy Lippu.fi

Hiihtäminen stadionilla helmikuun hiihtoviikoilla on ilmaista kaikille.

Yrityspaketit

02 Taksi Stadion Sprintin elämykselliset VIP-paketit myy TMG Events. Varaa paikkasi ensi talven upeimpaan showhun! 

Helsinki Ski Weeks Urheilijalähettiläät

Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuuden urheilijalähettiläät ovat mukana viemässä hiihdon ja tapahtuman ilosanomaa isolle yleisölle. Valikoidut urheilijamme puhuvat tapahtumamme ja lajin edistämisen puolesta.

"Stadion Sprint tuo sitä kauan kaivattua showmeininkiä meidän lajiin!"

02 Taksi Stadion Sprint on elämys, jollaista ei olla ennen nähty ja myös osa urheilijalähettiläistä nähdään mukana sprintti-illassa! 

Ristomatti Hakola

s. 1991 

Ristomatti Hakola on tuore parisprintin MM-hopeamitalisti Oberstdorfin MM-kisoista ja on jo pitkään ollut yksi Suomen hiihtomaajoukkueen runkojäsenistä. Valovoimainen hiihtotähti valloittaa niin ladulla kuin ladun ulkopuolellakin. 

”Stadion Sprint on taas yksi askel lajille eteenpäin, kun päästään hiihtämään isolle kirkolle kilpaa. Kilpahiihto on loppujen lopuksi urheiluviihdettä ja tästä me saadaan varmasti hyvä show järjestettyä!”

Jasmi Joensuu

s. 1996

Jasmi Joensuu on sprinttihiihdon kärkinimiä Suomessa ja teki todellisen kansainvälisen läpimurtonsa Oberstdorfin MM-kisoissa saavuttaen Suomen joukkueessa sykähdyttävän viestipronssin.

– Stadion Sprint tuo sitä kauan kaivattua show-meininkiä meidän lajiin ja on varmasti meille hiihtäjille todella ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kokemus. On hienoa, että tämä järjestetään juuri Olympiastadionilla. Paikan päälle saadaan varmasti huima kotikatsomo kannustamaan meitä!

Johannes Høsflot Klæbo

s. 1996 

Johannes Høsflot Klæbo on norjalainen kolminkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari. Nuoresta iästään huolimatta hän on kaikkien aikojen menestynein sprinttihiihtäjä, hiihdon valovoimaisin tähti sekä koko lajin ykkösvaikuttajia.

”On tärkeää kehittää maastohiihtoa, jotta laji on vetovoimainen myös tulevaisuudessa. Lajista täytyy tehdä houkutteleva nuorille ja hiihdon kansainvälistä kiinnostusta tulee kasvattaa. Helsinki Ski Weeksin visio ja konsepti ovat mahtava uudenlainen lähestymistapa hiihtoon.”

Jonna Sundling

s. 1994

Ruotsalainen Jonna Sundling sinetöi paikkansa sprintterien kärkikaartissa huikealla menestyksellään Oberstdorfin maailmanmestaruuskisoissa, joissa hän otti kaksi kultaa. Jonna on erittäin iloinen Helsinki Ski Weeksin tapahtamakokonaisuudesta.

”Suomi on hiihdon suurmaa ja pääkaupunki Helsingin keskustassa kisaaminen on huikea konsepti.”

Sundlingin mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että maastohiihto pysyy kiinnostavana lajina myös seuraaville sukupolville.

”Jokainen mahdollisuus tuoda maastohiihtoa esille laajemmalle yleisölle on minulle tärkeää. Kiitos HSW:n, todella moni pääsee tapahtumapaikalle todistamaan maailmanluokan hiihtoa.”

Joni Mäki

s. 1995 

Joni Mäki on tehnyt kuluneen vuoden aikana todellisen läpimurtonsa kansainväliseksi huippuhiihtäjäksi. Mäki saavutti Oberstdorfin MM-kisoista parisprintin hopeaa yhdessä Ristomatti Hakolan kanssa ja on sykähdyttänyt suomalaisia sprinttivahvuuksillaan läpi viime kausien.

Krista Pärmäkoski

s. 1990 

Krista Pärmäkoski on kymmenkertainen arvokisamitalisti ja Suomen maajoukkueen pitkäaikainen runkojäsen. Pärmäkoski hiihti ensimmäisen maailmancupin kilpailunsa marraskuussa 2008 ja edusti Suomea ensimmäisen kerran arvokisoissa jo vuonna 2009.