Lasten Lumipäivät

Lumiriehaa Stadikalla maaliskuussa!

Lasten Lumipäivät Helsingin Olympiastadionilla

Kymmeniä paikkakuntia vuosittain kiertävä Lasten Lumipäivät laskeutuu näyttävästi Helsinki Ski Weeksille! Lumipäivillä liikutaan sukset jalassa temppuillen, pelaillen ja leikkien, innostaviin lumilajeihin tutustuen – matalalla kynnyksellä jotta myös perheen pienimmille löytyy tekemistä kinosten keskellä.

Talven kohokohta niin päiväkoti- ja kouluryhmille kuin perheillekin!

Päivätapahtumat

Lumipäivien päivätapahtumissa liikutetaan alakoululaisia, jotka tulevat tapahtumiin opettajan johdolla. 

Tapahtuma-alue koostuu aktiviteettipisteistä, joissa jokaisessa lapset ja nuoret pääsevät ohjatusti testailemaan omia taitojaan yli rajojen.

 

Ilta- ja viikonlopputapahtumat

Ilta- ja viikonlopputapahtumat ovat kaikille avoimia! Iltaisin on käytössä samat aktiviteettipisteet kuin päivällä ja perheet pääsevät tutustumaan niihin omaan tahtiin. 

Perhetapahtumiin ei tarvitse erillistä ilmoittautumista ja tapahtumat ovat maksuttomia.

Aukioloajat

Ma-pe klo 9-14.30 (vain ilmoittautuneet kouluryhmät)
Ma-pe klo 16-19 (avoinna kaikille)
La-su klo 10-16 (avoinna kaikille)

HUOM! – 11.3 Lumipäivät suljettu

Tuiskun Supersankarikoulu

Lasten Lumipäivien oma Tuisku-kotka ja supersankaritaitoja opettava Supersankarikoulu yhdistävät voimansa Helsinki Ski Weeksissä. Viikonloppuisin liikuntataitoja lumella opetetaan jännittävällä Supersankari-teemalla. Liihota Tuiskun Supersankarikouluun ihan omana itsenäsi tai vaikka viitta selässä, suosikkisupersankariksesi muuntautuneena! 

Päivämäärät

Supersankarikoulu pyörii Lumipäivien alueella sunnuntaisin 6.2., 13.2., 20.2. sekä lauantaina 26.2.

Aikataulut

Tuiskun Supersankarikoulut alkavat tasatunnein klo 11-17
Kesto: 30min

ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ryhmiin paikan päällä ennen Supersankikoulun alkua. Supersankarikouluun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Supersankarikouluun osallistuville on saatavilla lainavälineitä tapahtumassa (noin 6-10 -vuotiaiden kokoja).

Musiikin riemua Tuomo Rannankarin johdolla

Lastenohjelmista tuttu suosikkimuusikko Tuomo viihdyttää Lasten Lumipäivien yleisöä lennokkailla lastenlauluillaan ja tuo kipakkaa energiaa puuhakkaaseen talvipäivään. Tuomo laskeutuu lumille Helsinki Ski Weeksin päättäjäispäivänä 27.2.

Tuomo Rannankarin musisointia ja lumileikkejä – riemukas koko perheen elämys Olympiastadionilla
| su 27.2.2022
| klo 12–13 ja klo 15–16

Erityisliikunta Lasten Lumipäivillä

Toivotamme kaikki liikkujat tervetulleiksi Lasten Lumipäiville! Koko kuukauden ajan tapahtumassa on lainattavissa muun muassa hiihtokelkkoja. 

Lionsit ilolla mukana Lasten Lumipäivillä

Pääkaupunkiseudun Lions Clubien jäsenet ovat ilolla ja suurella innolla mukana mahdollistamassa Lasten Lumipäivien tapahtumia.

– Olemme todella ilolla odottaneet lasten kanssa toimimista näissä lumisissa olosuhteissa. Meillä on ohjaajatehtävissä lähes sata leijonaa yli 20:stä Lions-klubista ja haluamme osaltamme tarjota lapsille ja perheille ainutlaatuisia kokemuksia Lasten Lumipäivillä, toteaa Lionsien yhdyshenkilönä toimiva Aarne Kivioja.

Tuomo Rannankari

”Kun minä olin pieni, talvella parhaimmat leikit syntyivät yleensä monot ja sukset jalassa. Omalle pihalle tai lähimetsän rinteeseen tehty latu ja pieni hyppyri toimivat minulle leikkipaikkana, jossa kavereiden kanssa harjoiteltiin ihan vahingossa hiihtotaitoja. Laskettiin mäkeä, välillä kaaduttiin, noustiin ylös ja naurettiin. Hiihtäminen ei ollut kilpailua, vaan leikkiä. Leikeissä tietysti voitettiin olympiakultaa ja maailmanmestaruuksia. Siihen aikaan suomalaisia esikuvia noihin leikkeihin oli paljon.

Aikuisenakin jatkoin samoja hiihtoleikkejä lasten kanssa. Rakensin omille lapsille pihalle hyppyreitä ja latuja. Koulussa opettajana toimiessani oppilaiden mielestä hauskin hiihtotunti pidettiin hiihtomaassa. Hiihtomaa oli paikka, jossa huomaamatta kehitettiin tasapainoa, suksen hallintaa ja kestävyyttä mäkeä laskien ja nousten.

Lapsena asioita opitaan parhaiten omaehtoisella leikillä. Sama pätee hiihtoonkin. Kannattaa ottaa eväät mukaan ja lähteä koko perheellä suksilla leikkimään.”

Hauskoja leikkejä!
Toivoo Tuomo

Lumilajit Liikuttavat

Lasten Lumipäivät on osa Suomen Hiihtoliiton Lumilajit Liikuttavat -kokonaisuutta. Lumipäivillä liikutaan sukset jalassa temppuillen, pelaillen, leikkien – maastohiihtoon ja mäkihyppyyn hauskalla tavalla tutustuen.

Lasten Lumipäivät -kiertueen järjestää Suomen Hiihtoliitto yhdessä suomalaisten lumilajiseurojen, kuntien ja oppilaitosten sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lasten Lumipäivillä mukana myös alueen Lions-klubeja

Lions-järjestö on maailmanlaajuinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton hyväntekeväisyysjärjestö, joka tuo apua sitä tarvitseville ihmisille. Lionstoiminta on palkatonta vapaaehtoistyötä. Keräysten tuotto välttämättömien keräyskulujen jälkeen käytetään kokonaan avustuskohteisiin.