Vastuullisuus

Helsinki Ski Weeksin vastuullisuus on jaettu sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun teemoihin. Näiden tehtävä on ohjata läpileikkaavasti tapahtumaa.

Sosiaalinen vastuu

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on yhteinen haasteemme. Tämä ei rajoitu vain tulevaisuuden toivoihimme, vaan on läsnä jokaisessa ikäluokassa ja kaveripiirissä.

On löydettävä tapoja, joilla yhteiskuntamme saadaan nauttimaan ulkoilmasta, reippailusta ja liikunnasta. Helposti, yhdenvertaisesti ja jokaiselle luontevalla tavalla.

Helsinki Ski Weeks mahdollistaa kaikille täysin uuden ja ilmaisen talvisen lähiliikunnan pääkaupungin ytimessä. Latu on kaikille auki.

Taloudellinen vastuu

Suomen Hiihtoliiton tehtävänä on tarjota unohtumattomia elämyksiä lumilajien parissa ja toimia kansan liikuttajana lumella. Punaiset posket ladulla ja sankaritarinat olympialaisissa eivät synny kuitenkaan itsestään. Hiihtoliitto avaa latua suomalaisten hiihtourheilun, sen harrastamisen ja sen kirkkaimpien tähtien eteen, jotta hiihtolajit sykähdyttäisivät meitä nyt ja tulevaisuudessa.

Helsinki Ski Weeks on tärkeä osa Hiihtoliiton strategiaa ja sen tehtävänä on osaltaan turvata lumilajien tulevaisuutta niin taloudellisesti kuin lumilajien vetovoiman kehittämisen kautta.

Ympäristövastuu

Hiihdolle lumi on elinehto. Ilmaston lämpeneminen uhkaa jättää eteläisen Suomen ilman lunta jo muutaman vuosikymmenen kuluttua. Pyrimme tekojen sekä valintojen kautta välttämään ympäristön kuormitusta ja tähtäämme mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen. Ilmastokumppanimme Santander kompensoi tapahtuman jäljelle jäävän hiilijalanjäljen.

Näin toimimme

Vastuullisuus on tekoja! Olemme luoneet Helsinki Ski Weeksin organisaatiolle 12 kohdan ohjeistuksen, jonka avulla pyrimme ohjaamaan koko organisaation toimintaa. Tässä korostuu ympäristöön ja hiilipäästöihin kohdistuvat toimet – ensimmäisenä vuotena painotammekin vastuullisuustyössä erityisesti ympäristövastuuta.  

Helsinki Ski Weeks järjestetään hiilineutraalina tapahtumana. Tapahtuman virallinen ilmastokumppani Santander kompensoi tapahtuman jäljelle jäävän hiilijalanjäljen kolmen Gold Standard -sertifioidun ilmastohankkeen kautta.

Vähennämme liikkumisen päästöjä

Olemme onnistuneet välttämään oleellisesti lentämisestä aiheutuvia päästöjä Stadion Sprint -tapahtuman optimaalisella ajoituksella. Urheilijat saapuvat Pekingin olympialaisista Salpausselän kisoihin. Sijoittamalla tapahtuman juuri ennen Salpausselän kisoja vältämme suuren määrän lentoja.

Hiihtoviikkojen aikana Olympiastadionilla tulee vierailemaan ja hiihtämään tuhansia ihmisiä läheltä ja kauempaa. Olympiastadionin sijainti on hyvin keskeinen ja ohjaammekin tapahtumaan saapuvia ihmisiä käyttämään joukkoliikennettä mahdollisimman paljon. Luonnollisesti Helsinki Ski Weeksiin voi saapua myös kävellen tai vaikkapa hiihtämällä.

Lumi

Helsinki Ski Weeks hiihdetään luonnon lumella, mikäli Helsingissä on lunta helmikuussa 2022. Mikäli lunta ei tule taivaalta, tapahtuma hiihdetään säilölumella. Lumi on valmistettu ja säilötty Kivikon hiihtohalliin Helsingin kaupungin toimesta. Lumi ei makaa hallissa tyhjän panttina, vaan halliin säilötty lumi on hiihtäjien ilona hiihtolatuna Kivikon hiihtohallissa ennen mahdollista siirtoa Stadionille.


Lumen säilöntään ja kuljetukseen on kiinnitetty erityishuomiota, lue lisää tästä.

Käytämme uusiutuvaa energiaa

Tapahtumapaikan valinnalla on erittäin suuri merkitys tapahtuman ympäristön kuormitukseen.

Saamme Olympiastadionilta käyttöömme 100% vihreän sähkön.

Kohti kiertotaloutta

Pyrimme mahdollisimman pieneen jätemäärään ja suureen materiaalien uusiokäyttöön.

Tapahtuman hankinnoissa pyritään noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita. Lainaamme, vuokraamme, somistamme valoilla, hyödynnämme led-tekniikkaa sekä hankimme kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita ja käytämme näitä uudelleen seuraavissa tapahtumissa.