Lumimuseo – Oodi Lumelle

Lähdetään aikamatkalle vuoteen 2050. On maaliskuu ja Olympiastadionin nurmi vihertää. Stadionin vieraat astuvat sisään valkeaan museotelttaan tutustumaan maailmaan, jossa oli vielä lunta. Kävijät syventyvät tarkastelemaan lumeen linkittyviä esineitä kuten suksia, pulkkaa, nastarengasta ja lumilapiota – esineitä, joita ei vuonna 2050 tarvita, mikäli ilmastonlämpenemisen pysäyttämiseksi ei olla tehty tarvittavia toimia. Aistit täyttää lisäksi äänimaailma, jossa kuulemme pakkaslumen narskuvan kengän alla. Millaista olisikaan, jos emme enää saisi jalallamme tuntea tätä ääntä?

Helsinki Ski Weeksin yhteyteen Olympiastadionille rakentunut ”Lumimuseo – Oodi lumelle” vie meidät tulevaisuuteen, jollaista emme halua. Havahduttava konsepti on osa Hiihtoliiton vastuullisuustyötä, ja se toteutetaan yhdessä kumppanien kanssa. 

Vaikka Lumimuseon herättelevä lähtökohta on raju, teemaa ei nosteta esiin pelkoa lietsomalla tai uhkakuvia luomalla. Päinvastoin haluamme havahduttaa ihmiset arvostamaan lunta tässä hetkessä ja siten toimimaan tulevaisuutta turvaavalla tavalla. Vuonna 2023 ihmiset astuvat Lumimuseosta lumetetulle Olympiastadionille, jossa voi vielä tuntea lumen oman kengän ja monon alla.

Lue lisää tapahtuman vastuullisuudesta.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste