Suomalaishiihtäjät hyvillä mielin Stadionille

Keskiviikon Olympiastadionin Stadion Sprint osuu keskelle hiihdon maailmancupin loppukauden kiihkeää kilpailukalenteria. Tiistaina taistellaan Tallinnan kaupunkisprintissä maailmancupin pisteistä ja keskiviikkoaamuna jatkuu hiihtäjien matka Suomeen, jossa järjestetään keskiviikkona Olympiastadionin Stadion Sprint ja viikonloppuna on edessä maailmancupin finaalit Lahden Salpausselällä.

Helsingin Stadion Sprintissä on mukana huippunimiä miesten puolella Johannes Hösflot Kläbosta Federico Pellegrinoon. Naisissa kansainvälistä voimaa suomalaisten rinnalle tuovat muun muassa Planican MM-mitalisti Katharina Hennig , Matilde Myhrvold  sekä Johanna Hagström.

Kerttu Niskanen oli mukana Stadionilla jo viime vuoden avauskisassa ja lähtee innolla kotiyleisön eteen taistelemaan finaalipaikasta.

–Viime vuoden tunnelmaa omalta osaltani häiritsi Ukraina sodan syttyminen. Nyt tilanne on toinen ja kotiyleisön edessä on taas hienoa hiihtää. Melkoista haipakkaahan tässä nyt vedetään, mutta haluan silti nauttia keskiviikkona Stadionin tunnelmasta.

Olympiastadionilla hiihdetään perinteisellä tyylillä ja poikkeuksellisella radalla. Se sopii Niskaselle.

– Edelliskerralla kaikki vetivät tasurilla koko kisan, ja näin ollen kilpailu on silläkin tavalla erikoinen, sillä se ei useinkaan ole mahdollista, Niskanen kommentoi.

Jasmi Joensuulla iso kannustusjoukko katsomossa

Myös Jasmi Joensuu saapuu Helsinkiin vasta keskiviikkona lautalla suoraan Tallinnasta.

– Pieni flunssa on vaivannut, mutta uskon, että lepo on tehnyt vain hyvää ja olen Stadionilla normivireessä. Nyt on tarjolla yleisölle kunnon show, jossa me olemme omalta osaltamme artisteja.

Joensuu saa katsomoon vankan tukiryhmän. 

– Sukulaisia ja tuttavia on tulossa paljon kannustamaan, joten on todella hienoa päästä ladulle tuollaisessa ympäristössä.

Hakola haluaa haastaa ennakkosuosikit 

Vaikean alkukauden jälkeen Ristomatti Hakola on lopulta jälleen arvokisamitalisti. Falunin hyvä veto henkilökohtaisessa kilpailussa antaa uskoa myös Helsingin iltaan.

– Aina kun numerolappu laitetaan rintaan, niin kaikki on pelissä. Mukana ovat kaikki sprintin isot pyssyt, mutta finaalipaikkaa lähden tavoittelemaan.

Hakolalla on kokemusta myös viime vuoden Stadion Sprintistä, joten hän tietää on odotettavissa.

– Hyvät kekkerit on tulossa ja hienoa päästä taas se kokemaan.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste