Helsinki Ski Weeks järjestetään terveysturvallisesti

Helsinki Ski Weeks on terveysturvallisesti järjestettävä ulkoilmatapahtuma, joka toteutetaan tapahtuman aikana voimassa olevia viranomaisten määräyksiä ja suosituksia noudattaen. Tapahtuman järjestäjä Suomen Hiihtoliitto kumppaneineen seuraa ohjeistuksia jatkuvasti ja on valmiudessa tekemään muutoksia järjestelyihin määräysten ja suositusten perusteella. Terveysturvallisuuden varmistamiseksi Hiihtoliitto on tehnyt terveysturvallisuussuunnitelman, ja helsinkiskiweeks.fi-sivulta löytyvät ajantasaiset tiedot tapahtumassa vierailevalle yleisölle.

Yleiset terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet

Hiihtämisen järjestelyt
Tapahtuman ydin on yleisölle tarjottava hiihtomahdollisuus Olympiastadionilla. Terveysturvallisuuden näkökulmasta tähän ei sisälly erityisen suuria riskejä, koska toiminta tapahtuu ulkoilmassa. Ruuhkien ja lähikontaktien välttämiseksi hiihtäminen tapahtuu ennakkoajanvarauksella.

Vuokrattavat hiihtovälineet desinfioidaan joka käyttökerran jälkeen.

Teematapahtumat
Helsinki Ski Weeksissä on tapahtumakuukauden aikana useita yksittäisiä teematapahtumia, joihin on vapaa sisäänpääsy. Näihin tapahtumiin kulku tapahtuu aina kontrolloidusti yhdestä sisäänpääsyportista. Näin ollen järjestäjällä on mahdollisuus tarvittaessa seurata ja rajoittaa alueella yhtä aikaa olevien ihmisten määrää (mikäli AVI:n määräyksellä rajoitettaisiin ulkoilmatapahtumien osallistujamääriä). 

Maskin käyttö
Tapahtuma-alueella olevilla toiminnallisilla pisteillä on voimassa vahva maskisuositus 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi Tapahtumatori sekä nk. Hiihtokeskus, jossa on tarjolla esimerkiksi välineisiin liittyviä palveluita ja hiihdonopetusta. Maskisuositus on myös voimassa kaikissa sisätiloissa järjestettävissä toiminnoissa, mukaan lukien kumppanien yksityistilaisuudet. Järjestäjä valvoo maskien käyttöä aktiivisesti. 

Käsihygienia
Järjestäjä on varautunut korostettuun käsihygieniaan varmistamalla, että käsienpesupisteitä on hyvin saatavilla sisätiloissa. Käsidesiä on kattavasti tarjolla sekä sisä- että ulkotiloissa. 

Koronapassi
Koronapassin osalta seurataan ohjeistusten kehitystä. Jos koronapassin käyttäminen on tapahtuman aikana mahdollista, sisätiloihin, katsomotiloihin ja ravintolatelttaan tullaan edellyttämään koronapassia. 

Organisaatio ja vapaaehtoiset
Tapahtuman vapaaehtoisten koulutukset järjestetään kokonaan etäkoulutuksina, noudattaen paikallisesti voimassa olevia kokoontumisrajoituksia. Koulutuksissa kiinnitetään erityistä huomiota koronaohjeistuksiin. Koko organisaation edellytetään käyttävän maskia alueella koko ajan kaikissa muissa tilanteissa, paitsi aktiivisesti hiihtäessä. 

Stadion Sprint
Stadion Sprint -kisan lipunmyynti on järjestetty niin, että lähtökohtaisesti lipunmyynti on mahdollista vain joka toiselle paikalle, mikä rajoittaa yleisökapasiteetin ja lisää turvavälejä. Tarvittaessa yleisökapasiteettia voidaan rajata lisää ja jakaa lohkoihin tapahtumahetken rajoitusten mukaan. 

Stadion Sprintiin saapuvien urheilijoiden osalta noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) edellyttämää maailmancup-tasoisen tapahtuman terveysturvallisuusprotokollaa. Tällä varmistetaan myös se, että ulkomailta saapuminen ei lisää tartuntariskiä Helsingin seudulla. 

Ensiapu
Alueella on aina ensiapuvalmius ja henkilö, joka on käynyt ensiapukurssit (EA 1, 2 & 3). Ensiapuvarustuksesta löytyy myös defibrillaattori.

Kilpailupäivinä alueella on myös RRMT:n ambulanssi.

Lisätiedot: Jari-Pekka Jouppi, jari-pekka.jouppi@hiihtoliitto.fi, puh. 0400 803 713

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste