Helsinki Ski Weeks keräsi suuren suosion – Olympiastadionin laduilla hiihdettiin 104 047 kilometriä

Helsingin Olympiastadionilla tehtiin tänä talvena historiaa, kun Stadikka avasi ovensa hiihdolle kokonaisen kuukauden ajaksi. Helsinki Ski Weeks loi Olympiastadionista kuukauden ajaksi aivan uudenlaisen, helppoja liikuntaelämyksiä tarjoavan lähiliikuntapaikan Helsingin sydämeen. 

Tapahtumakokonaisuus käynnistyi 29. tammikuuta Kansallisella Hiihtopäivällä ja tapahtuman päätöspäivää vietettiin sunnuntaina 27. helmikuuta, jolloin Stadikalla hiihdettiin, kisattiin leikkimielisesti Ilmastohiihdon merkeissä ja johdateltiin perheen pienimmät innostumaan lumileikeistä Tuomo Rannankarin musisoinnin siivittämänä. 

Helsinki Ski Weeks sai sunnuntaina riemukkaan päätöksensä, kun 13-vuotiaan Akselin sivakat siivittivät tapahtuman kokonaishiihtomäärän 100 000 kilometriin. Viimeisten tuntien runsas hiihtäjämäärä nosti lopulliseksi lukemaksi huimat 104 047 kilometriä. Päätöspäivänä Olympiastadionin laduilla kävi yli 1500 hiihtäjää. Tunnelma oli Stadikan taivaan korkuinen ja moni harmitteli, että hiihtoilo keskellä kaupunkia tämän vuoden osalta jo päättyi. 

– Hiihdin ensimmäistä kertaa 15 vuoteen, edellinen kerta oli kouluaikoina. Nyt voin jo sanoa, että hiihtokärpänen on puraissut. Mahdollisuus hiihtää kaupungissa matalalla kynnyksellä on todella hieno. Ainut huono puoli on se, että testattuani kunnon hiihtovälineitä joudun lähtemään suksikaupoille, pilke silmäkulmassa ladulta bongattu Lotta kommentoi.  

Helsinki Ski Weeks koostui 30 tapahtumapäivästä ja kuukauteen mahtui 8 erikoistapahtumaa. Hiihtoviikoille tehtiin 20 049 ennakkohiihtovarausta. Kansallisen Hiihtopäivän alatapahtumia järjestettiin liki 100 ja Lasten Lumipäivät innosti 2 300 alakoululaista temppuilemaan, liikkumaan ja leikkimään sukset jalassa. Helsinki Ski Weeksin sosiaalisen median kanaviin tehtiin yli 800 postausta ja ne tavoittivat yli 200 000 uniikkia käyttäjää ja näyttökerrat kipusivat reiluun 1,5 miljoonaan. Tapahtumakokonaisuus keräsi paikan päälle kaiken kaikkiaan yli 70 000 kävijää.

02 Taksi Stadion Sprint kruunasi Helsinki Ski Weeksin torstaina 24. helmikuuta. Huippu-urheilun ja yllätyksellisen show’n ennenkokematon yhdistelmä loi niin urheilijoiden kuin yleisön kiittelemän uuden mallin tulevaisuuden hiihtokilpailuille.  

– Meiltä on puuttunut tällainen tapahtuma talvelta. On todella hienoa olla tällaisessa uudenlaisessa tapahtumassa mukana, tätä maastohiihto on kaivannut, kommentoi maajoukkuehiihtäjä ja tuore olympiamitalisti Krista Pärmäkoski. 

– Tapahtuman konsepti on erittäin kiinnostava. Tarvitsemme lisää sprinttikisoja, jotka tarjoavat hyvän show’n. On tärkeää kehittää maastohiihtoa, jotta laji on vetovoimainen myös tulevaisuudessa, kommentoi norjalainen sprinttitähti Johannes Hösflot Kläbo. 

Hiihdolla on Suomessa buumi päällä ja Helsinki Ski Weeks on omalta osaltaan ollut lisäämässä nostetta. Mitään näin suurta ei olisi rakennettu ilman laajaa kumppaniverkostoa. Suomen Hiihtoliitto haluaa kiittää kaikkia mukana olleita tahoja Helsinki Ski Weeksin mahdollistamisesta. 

Tavataan taas ensi vuonna näissä merkeissä!

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste