Helsinki Ski Weeks tarjoaa mahdollisuuden hiihtää Olympiastadionilla

Helsingin Olympiastadionilla tehdään ensi talvena historiaa, kun Stadikalla hiihdetään! Hiihtoriemua tarjoaa ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Ski Weeks -tapahtuma. Hiihtourheilu valtaa Stadikan 29.1.-27.2.2022.

Helsinki Ski Weeks tarjoaa elämyksiä aivan kaikille – sen takaavat jo uudistetun Olympiastadionin vaikuttavat talviolosuhteet. Olympiastadionista tulee kuukauden ajaksi aivan uusi lähiliikuntapaikka Helsinkiin, sillä Stadikan ladulle on vapaa sisäänpääsy. Omilla suksilla hiihtäminen on siis ilmaista, mutta stadionilta voi myös vuokrata suksia. Ennakkorekisteröitymisellä ladulle varmistetaan, että kaikki saavat sivakoida sopivalla väljyydellä 1,1 kilometriä pitkää latua.

”Tapahtumilla on merkittävä rooli Helsingin viihtyisyyden, elinvoiman ja vetovoimaisuuden rakentamisessa. Tähän tavoitteeseen Helsinki Ski Weeks vastaa luomalla uudistuneelle Olympiastadionille kaikille avoimen hiihtoareenan kuukaudeksi. Toivon kaikenikäisten kaupunkilaisten lähtevän suurella joukolla hyödyntämään tätä ainutlaatuista tilaisuutta päästä hiihtämään kaupungin sydämessä,” kannustaa Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Stadikalla myös laaja tapahtumakokonaisuus konserteista suksidiskoon ja Stadion Sprint -kilpailuun

Helsinki Ski Weeksin tapahtumakokonaisuus yhdistää liikunnan riemun ja elämyksellisen viihteen. Kuukauden aikana Olympiastadionilla nähdään myös runsaasti teemaan osuvia oheistapahtumia: Stadikalle kutsuvat itse hiihtomahdollisuuden lisäksi muun muassa avajaiskonsertti, Lasten Lumipäivät, yrityksille suunnattu sprinttikisa sekä suksidisko. Helsinki Ski Weeksin kruunaa 24. helmikuuta järjestettävä kansainvälinen Stadion Sprint -kutsukilpailu, jossa hiihdon supertähdet ottavat toisistaan mittaa erilaisessa, viihteellisessä mutta kovatasoisessa kisassa, josta ei suuren urheilutapahtuman tuntua puutu. Helsinki Ski Weeksin täydentää Olympiastadionin viereinen Tapahtumatori, jossa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta iloisessa after ski -tunnelmassa.

”Helsinki Ski Weeks on kehitetty siksi, että mahdollisimman moni nimenomaan helsinkiläinen saapuisi uudistetulle Olympiastadionille ja pääsisi kokemaan jotain sellaista, mitä ei aiemmin olla koettu: hiihtämisen riemun Olympiastadionilla, suomalaisen urheilun pyhätössä. Hiihtoliitossa toivommekin, että helsinkiläiset nappaavat mahdollisuudesta kiinni ja tulevat kokemaan tämän elämyksen. Omia varusteita ei tarvitse olla, sillä paikalla on sekä välinevuokraamo että urheiluvälinekauppa. Ja jos taidot ovat vähän ruosteessa, on tarjolla myös hiihtokoulun palvelut. Tulkaa siis joukolla ja kokekaa ikimuistoinen liikuntahetki Suomen suurimmassa lähiliikuntapaikassa”, kutsuu Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.

Helsinki Ski Weeksin teemana on vastuullisuus

Helsinki Ski Weeksin suunnittelussa ja toteutuksessa on kivijalkana vastuullisuus. Se tarkoittaa sekä sosiaalista vastuuta että ympäristövastuuta. Sosiaalinen vastuu ja kansanterveydellinen näkökulma toteutuvat sillä, että ilmaiseksi koko kansalle tarjottava lähiliikuntapaikka mahdollistaa hiihtämisen poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä ikään tai taitotasoon katsomatta.

Ympäristövastuu toteutuu muun muassa siten, että Helsinki Ski Weeks hiihdetään luonnon lumella, mikäli Helsingissä suinkin on lunta helmikuussa 2022. Jos lunta ei taivaalta tule, tapahtuma hiihdetään keinolumella, joka on valmistettu ja säilötty Helsingin kaupungin toimesta Kivikon halliin. Säilölumi on tehty maaliskuussa pakkasella Kivikossa ja siirretty viileään halliin säilöön. Halliin säilötystä lumesta suurin osa on ennen siirtoa Stadionille hiihtäjien käytössä Kivikon hiihtohallissa, joka jäähdytetään osin aurinkosähköllä.

Suomen Hiihtoliitto on julkistanut, että Helsinki Ski Weeks toteutetaan hiilineutraalisti. Tapahtuman hiilineutraalius saavutetaan välttämällä haitallisimpia ja turhia päästöjä, kutistamalla jäljelle jäävät päästöt niin pieniksi kuin mahdollista ja kompensoimalla ne päästöt, joita ei voida välttää tai vähentää.

Helsinki Ski Weeks -tapahtuman suunnittelusta ja tuottamisesta vastaa Suomen Hiihtoliitto yhdessä kumppaniensa kanssa. Helsingin kaupunki on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Helsinki Ski Weeksistä, sekä sen päätapahtumista Kansallisesta Hiihtopäivästä ja Stadion Sprintistä halutaan tehdä myös toistuva perinne, joka liikuttaa ihmisiä sanan molemmissa merkityksissä. Kuukauden mittaiseen tapahtumaan 29.1.-27.2.2022 toivotaan osallistuvan noin 200 000 osallistujaa.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste