Helsinki Ski Weeks valittiin historiallisesti sekä Vuoden tapahtumaksi että Vuoden sponsorointiteoksi

Hiihtoliiton kumppaneineen tammi-helmikuussa 2022 lanseeraama Helsinki Ski Weeks teki historiaa avatessaan Helsingin Olympiastadionin koko kansan hiihtopaikaksi ja monenlaisten lumeen ja hiihtoon nivoutuvien tapahtumien areenaksi. Nyt tapahtumakokonaisuus teki uudestaan historiaa pokkaamalla Sponsorointi & Tapahtumat Awardseissa ykkössijan sekä Vuoden tapahtumana että Vuoden sponsorointitekona. Koskaan aiemmin ei sama taho ole voittanut molempia kategorioita. Lisäksi Hiihtoliiton Lasten Lumipäivät -kiertue nappasi yleisön suosikki -palkinnon kategoriassa Vuoden sponsorointiteko. Lumipäivät olivat niin ikään osana Helsinki Ski Weeksin toteutusta.

Helsinki Ski Weeks sai perusteluissa kiitosta kunnianhimoisuudesta ja tehokkaasta toteutuksesta. Sponsorointipuolella huomioitiin kumppaneiden hyödyntäminen tehokkaasti ja tavoitteiden johdonmukainen seuranta. Huomiota sai myös yhteisille arvopohjille rakennetut kumppanuudet ja vaikuttavat tulokset sponsoroinnissa. Tapahtuman kumppaneille asetettiin myös vastuullisuuteen liittyviä vaatimuksia.

Hiihtoliiton kaupallinen johtaja ja tapahtuman idean isä Jari-Pekka Jouppi valottaa ajattelua tapahtuman synnyn taustalla.

– Helsinki Ski Weeksin taustalla on Hiihtoliiton halu liikuttaa suomalaisia mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Helsingin Olympiastadionin puitteet aivan Helsingin sydämessä tarjosivat tähän helposti saavutettavan olosuhteen. Lumi ja hyvin huolletut ladut olivat koko tapahtumakuukauden ajan taatut ja hiihtäminen oli yleisölle ilmaista. Tapahtuman ideoinnin ja toteutuksen keskiössä oli alusta asti halu tehdä tapahtuma yhdessä laajan, saman vastuullisen arvopohjan jakavan kumppaniverkoston kanssa. Kumppanien kädenjälki ja innovaatiot näkyivät tapahtumassa isosti, Jouppi kertoo.

Stadikan ennenkokemattomista laduista kävi ensimmäisenä tapahtumavuonna nauttimassa yli 70 000 hiihtäjää, aina ensipotkujaan ottavista lapsista himohiihtäjiin. Perheen pienimpiä lumielämysten maailmaan johdatti Lasten Lumipäivät, joissa päivisin koulut ja iltaisin perheet pääsivät tutustumaan hiihdon ja lumen riemuihin leikillisten aktiviteettien kautta. Tapahtuman kruunasi Stadion Sprint, joka kokosi maailman hiihtohuiput viihteelliseen sprinttikisaan. 

SPOT Awards -voittaja pääsee ehdolle myös Euroopan kattojärjestön ESA (the European Sponsorship Association) gaalaan. Helsinki Ski Weeks edustaa Suomea ensi kevään gaalassa ja taistelee Euroopan parhaan sponsorointicasen palkinnosta.

Helsinki Ski Weeks on parhaillaan käynnissä toista kertaa, ja Olympiastadionin ladut ja monipuoliset tapahtumainnovaatiot ilahduttavat kaikkia jälleen 4.–22. maaliskuuta.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste