Hiihdetäänkö Olympiastadionilla ennätystenkirjoihin 7. maaliskuuta? Seuraa vuorokausihiihdon ME-yritystä paikan päällä tai livestriiminä

Hiihdon ME-yritys ja Yöhiihto peruttu viikolta 10 huonon sään vuoksi. Ilmoitamme mahdollisesta uudesta ajankohdasta myöhemmin.

Helsinki Ski Weeks käynnistyi eilen lauantaina ja Olympiastadion toimii jälleen koko kansan hiihtoareenana. Jännitystä on luvassa heti viikon alussa, kun lahtelainen toimittaja ja mediapersoona Teemu Virtanen lähtee rikkomaan vuorokausihiihdon ME-rajaa eli 472 kilometriä.

Virtasen ME-yritys käynnistyy Olympiastadionilla tiistaina 7. maaliskuuta kello 12. Stadikalla järjestetään samana päivänä myös Yöhiihto -tapahtuma, jonka myötä yleisö pääsee paikan päälle kannustamaan ja hiihtämään Virtasen rinnalla, vaikka läpi yön.

– Odotan innolla revanssia viime talvelta, jolloin yritin samaa Tukholman olympiastadionilla. Toivon, että mahdollisimman moni pääsisi nyt paikan päälle kannustamaan ja apuhiihtäjiäkin kyllä tarvitaan, Virtanen toteaa.

Jotta ME onnistuu, Virtasen on hiihdettävä tasatyönnöin juoksuradalle rakennettuja latuja pitkin noin 480 kilometriä vuorokaudessa. Tämä tarkoittaa 20 kilometrin tuntivauhtia ja noin 1200 ratakierrosta.

Onnistunut ME-hiihto päätyy Guinnessin ennätystenkirjaan, mikä edellyttää yritykseltä hyvin tarkkaa protokollaa.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin, mutta kiireisesti. Olen parhaillaan Planicassa hiihdon MM-kisoissa toimittajan ja juontajan tehtävissä. Hiihtämäänkin olen täällä päässyt ja juoksulenkeille. Kunto ja vire tuntuvat erittäin hyvältä, Virtanen toteaa.

Viimeisimmät säätiedotteet lupaavat hyvää keliä ensi viikoksi, mikä nostaa mieltä ja valaa uskoa. 

– Toivon, että tapahtumalle saadaan hyvä karnevaalitunnelma ja maailmanennätyskin tulisi rikottua, Virtanen hehkuttaa.

Vuorokausihiihdon ME-yritystä voi seurata myös suorana striiminä IS-TV:ssä koko 24 tunnin hiihdon ajan.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste