Johannes Høsflot Kläbo mukaan Helsinki Ski Weeksiin – Sprinttitähdestä uuden Stadiontapahtuman urheilijalähettiläs

Suomen Hiihtoliiton järjestämä uusi hiihtourheilun suurtapahtuma, Helsinki Ski Weeks valloittaa Olympiastadionin ensi talvena tammi-helmikuussa. Helsinki Ski Weeks tulee mahdollistamaan yli kuukauden ajan hiihtämisen kaikille pääkaupunkiseutulaisille ainutlaatuisissa puitteissa. 

Tapahtumakokonaisuuden käynnistää tiistaina 26.1.2021 uudentyyppinen hiihto- ja viihdeshow Stadion Sprint, joka kokoaa maailman parhaat sprintterit kilpailemaan Olympiastadionin upeissa puitteissa. Sprintin ensimmäiseksi kansainväliseksi osallistujaksi ja koko Helsinki Ski Weeksin urheilijalähettilääksi on vahvistunut tämän hetken maailman valovoimaisin hiihtäjä, kolminkertainen olympiavoittaja Johannes Høsflot Kläbo.

Kuva: Norges Skiforbund

23-vuotias norjalainen hiihdon supertähti on saavuttanut hiihtourallaan nuoresta iästä huolimattaan todella paljon. Hänet tunnetaan erityisesti Norjassa henkilönä, joka haluaa aktiivisesti kehittää hiihtoa lajina ja liikuntamuotona. Kläbo näkeekin Helsinki Ski Weeksin oman lajinsa suunnannäyttäjänä.

”On tärkeää kehittää maastohiihtoa, jotta laji on vetovoimainen myös tulevaisuudessa. Lajista täytyy tehdä houkutteleva nuorille ja kasvattaa hiihdon kansainvälistä kiinnostusta. Helsinki Ski Weeksin visio ja konsepti on mahtava uudenlainen lähestymistapa hiihtoon”, linjaa Kläbo.

Olympiastadionin Stadion Sprintin hiihtoreitti tulee eroamaan FIS:n maailmancupin vastaavista ja esimerkiksi korkeuseroa ja vaativuutta ei ole luvassa perinteiseen tyyliin. Maailmancupin sprintin kokonaiscupin neljä kertaa peräkkäin voittanut Kläbo ei näe uudenlaista reittiä ongelmana, päinvastoin.

”Mielestäni tarvitsemme lisää sprinttikisoja, jotka tarjoavat hyvän shown ja mahdollistavat myös uusien voittajien läpilyönnin. Stadion Sprint tuo meille urheilijoille taas uudenlaisia haasteita, se on siistiä. Helsingin tapahtuma tarjoaa mahtavan elämyksen niin yleisölle paikan päällä kuin televisioiden ääressä. Odotan innolla Helsingissä kisaamista”, toteaa Kläbo.

Stadion Sprintin osallistumisen lisäksi Johannes Kläbo tulee toimimaan Helsinki Ski Weeksin urheilijalähettiläänä ja sprinttitähti tulee olemaan tiivisti mukana uuden tapahtuman markkinoinnissa ja viestinnässä. Kläbo haluaa omalta osaltaan olla myös vaikuttamassa siihen, että hiihtolajien pariin saadaan lisää lapsia ja nuoria. Tämä istuu saumattomasti myös Helsinki Ski Weeksin toimintaan. 

”Olemme todella iloisia siitä, että yksi Kläbon kaltainen urheilutähti halusi lähteä mukaan Helsinki Ski Weeksiin sekä osallistumaan kansainväliseen kutsukilpailuun, että myös markkinoimaan aktiivisesti tätä aivan uudenlaista kansainvälistä hiihtotapahtumakokonaisuutta”, kommentoi Helsinki Ski Weeksin järjestelyistä vastaavan Hiihtoliiton liiketoimintayhtiö Nordic Ski Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykkä

”Maailman parhaat hiihtotähdet, loistavat olosuhteet sekä ainutlaatuinen mahdollisuus tulla kokemaan uniikkeja elämyksiä hiihtourheilun parissa Suomen ikonisimmassa urheilupyhätössä, uusitulla Olympiastadionilla, tulee olemaan suorastaan vastustamaton yhtälö”, maalailee Töykkä.

Kuva: Philip Mittet

Helsinki Ski Weeksin tapahtumakokonaisuus rakentuu hyvässä aikataulussa

Helsinki Ski Weeks on yli kuukauden kestävä hiihtourheilun ja -liikunnan tapahtumakokonaisuus, joka mahdollistaa jokaiselle hiihtämisen uusitulla Olympiastadionilla. Hiihtäminen ja siihen tutustuminen tehdään helpoksi olosuhteiden lisäksi vuokravälineistöön ja hiihdon ohjaukseen panostamalla. 

”Tulemme rakentamaan Olympiastadionille täyden palvelun suksivuokraamon, huolto- sekä hiihtokoulupalvelun, joka mahdollistaa kaikkien halukkaiden päästä kokeilemaan hiihtoa Olympiastadionilla, vaikka ei omistaisikaan suksia”, Töykkä kertoo. 

Helsinki Ski Weeksin Hiihtoviikkojen aikana Olympiastadionilla tullaan näkemään paljon talviliikuntaan ja ulkoiluun liittyviä aktiviteetteja sekä isompia että pienempiä tapahtumia, joita Hiihtoliitto rakentaa tiiviissä yhteistyössä tapahtuman yhteistyökumppaneiden ja Helsingin kaupungin kanssa.  

Tapahtuman kumppanimyynti on edennyt kevään aikana myös erinomaisesti Hiihtoliiton liiketoimintayhtiö Nordic Ski Finland Oy:n sekä Markkinointiosakeyhtiö i2:n hyvällä yhteistyöllä. Ensimmäinen erä kumppanisopimuksia tullaan julkistamaan todennäköisesti jo ennen kesälomakautta tai viimeistään elokuussa. Yle tulee televisioimaan tapahtumakokonaisuuden laajasti Suomessa. 

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste