Tule hiihtämään Olympiastadionille ensi talvena! Helsinki Ski Weeks tuo lumiliikunnan riemun kaikille

Olympiastadionin hiihtolatu aukeaa Stadion Sprintin jälkeen helmikuun ajaksi koko kansan vapaaseen liikuntakäyttöön. Lisäksi stadionille rakentuu lumiliikunnan ihmemaa, jossa tarjolla on lumipelejä ja -leikkejä suksilla, hyppäämistä ja temppuilua Hiihtoliiton Lumilajit Liikuttavat -konseptia mukaillen. Helsinki Ski Weeks tarjoaa myös hiihdonopetusta aloittelijoille, ryhmille ja kansainvälisille matkailijoille. Toiminnan järjestäjätahoina toimivat muun muassa hiihtoseurat, yhteistyötahot ja -kumppanit. 

Hiihtoliitto on yhdessä Sponsor Insightin kanssa tuottanut ennakkotutkimuksen kuluttajien kiinnostuksesta tapahtumaa kohtaan. Syksyllä 2019 tehdyn tutkimuksen mukaan tapahtumalla on erittäin vahva tilaus: yli kaksi miljoonaa suomalaista ilmoitti tutkimuksessa olevansa kiinnostunut kansainvälisestä huippuhiihtotapahtumasta Olympiastadionilla. Myös hiihtomahdollisuudesta Olympiastadionilla oli kiinnostunut miljoona suomalaista.

Hiihtoliiton kaupallisen johtajan ja Nordic Ski Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykän mukaan tutkimustulokset tukivat kokonaiskonseptin rakentamista niin huippu-urheilun kun kansan liikuttamisen näkökulmista. Erilaiset oheistapahtumat värittävätkin Hiihtoviikkojen ohjelmaa, ja Suomen Hiihtoliitto haluaa rakentaa Helsinki Ski Weeksistä hiihdon ja muun lumiliikunnan ystävien yhteisen tapahtuman. 

”Suomen Hiihtoliiton tavoitteena on luoda Helsinki Ski Weeksistä koko Suomen hiihtourheiluyhteisön yhteinen tapahtuma ja olla rakentamassa uudenlaista urheilu- ja liikuntakulttuuria Suomeen. Ennakkotutkimuksista saadut tulokset suomalaisten kiinnostuksesta kokonaisuutta kohtaan ovat todella kovia faktoja ja kertovat kuinka paljon suomalaisen rakastama hiihtourheilu yhdistettynä uusittuun Olympiastadioniin ja sen vetovoimaan ihmisiä innostaa. Haluamme tarjota suomalaisille elämyksiä, joita he eivät ole koskaan aiemmin päässet kokemaan”, Töykkä.

”Uskomme myös, että myös yritykset innostuvat Helsinki Ski Weeksin tarjoamista ainutlaatuisista yhteistyömahdollisuuksista. Tapahtuman kumppanimyynti on juuri aloitettu ja ensimmäiset yritykset ovat jo vahvistaneen mukanaolonsa Helsinki Ski Weeksissä”.

Hiihto ensimmäistä kertaa Olympiastadionilla

Helsingin Olympiastadion on ollut lukuisten urheilulajien ja tapahtumien näyttämönä läpi vuosikymmenten. Koskaan aiemmin Olympiastadionilla ei kuitenkaan ole järjestetty varsinaisia hiihtokilpailuja. Stadion-säätiö on vahvasti projektissa mukana. 

”Stadion-säätiön tavoitteena on osaltaan mahdollistaa uusia tapahtumia ja toimintamuotoja Olympiastadionille. Stadion on koko kansan areena ja iloitsemme erityisesti siitä, Helsinki Ski Weeks -tapahtuman yhteydessä stadion voi toimia sekä huippu-urheilun näyttämönä että kaupunkilaisten ja vierailijoiden liikuntapaikkana”, toteaa Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen.

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori korostaa tapahtuman moninaisuutta ja merkitystä kaupunkilaisille.

”Helsinki Ski Weeksin myötä kaupunkilaiset pääsevät kokemaan uudistuneen stadionin talviolosuhteissa. Helsingille on tärkeää, että latuja ei rakenneta vain yhtä kilpailua varten, vaan ne ovat kaikkien käytössä usean viikon ajan. Kokonaisuus on merkittävä uusi avaus kaupungin tapahtuma- ja urheilutarjonnassa, ja maailmancup-tason sprinttirata historiallisessa olympiamiljöössä hieno elämys hiihtoharrastajille”, toteaa Vapaavuori.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste