Kumppanikynä

Ammattiopisto Live ja Helsinki Ski Weeks jatkavat yhteistyötään

Pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos Ammattiopisto Live ja Helsinki Ski Weeks jatkavat toisena perättäisenä vuonna yhteistyötään, jonka myötä useat Liven opiskelijat pääsevät työskentelemään hiihtofestivaaleilla Helsingin Olympiastadionilla 4.3-22.3. välisenä aikana. Helsinki Ski Weeks on kaikille avoin hiihtotapahtuma, jonka tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle liikunnan riemu pääkaupungin keskeisellä tapahtumapaikalla.

Live-säätiön asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen on iloinen yhteistyön jatkumisesta.

– Hienoa, että yhteistyömme jatkuu Helsinki Ski Weeksin kanssa. Käytännön työkokemus aidoissa työelämäympäristöissä on Liven opiskelijoille mitä arvokkainta tapaa päästä tutustumaan työelämään, kertoo Lipponen.

Helsinki Ski Weeksin vapaaehtoisista ja vastuullisuudesta vastaava Karoliina Ylösjoki kertoo yhteistyön ammattiopiston kanssa istuvan tapahtuman kokonaisuuteen äärimmäisen hyvin.

– Ennestään tuttujen ja hyväksi havaittujen tahojen kanssa on mukava jatkaa yhteistyötä. Vastuullisuus on keskeisessä asemassa meillä Helsinki Ski Weeksillä ja yhteistyö erityisoppilaitoksen kanssa sopii tähän teemaan erityisen hyvin. Ilman vapaaehtoisia ja oppilaitosyhteistöitä suurtapahtumia ei voisi järjestää. Tarvitsemme paljon vapaaehtoisia monenlaisiin tehtäviin, näistä löytyy kaikille mielekkäitä ja sopivia kokonaisuuksia, toteaa Ylösjoki.

Kolmen viikon aikana opiskelijat tutustuvat ja toimivat aidossa työelämäympäristössä saaden arvokasta käytännön kokemusta. Työtehtävät vaihtelevat keittiöapulaisesta siivous- ja kunnossapitotehtäviin.

– Mielestämme jokaisella on oikeus työhön ja osallisuuteen. Liven tavoitteena onkin etsiä jokaiselle yksilöllinen reitti koulutukseen tai työelämään, sillä kaikilla on oikeus kokea olevansa osa yhteiskuntaa, kertoo Lipponen.

Opettaja Henrika Aaltosen mukaan kokemus edelliseltä vuodelta oli merkittävä Ammattiopisto Liven opiskelijoille.

– Opiskelijoiden ammatillinen kasvu on ihan valtava, kun opiskelijat saavat tehdä monenlaisia työtehtäviä ja kehittää yhteistyö- ja kohtaamistaitoja erilaisissa tilanteissa.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä