Kumppanikynä

Perintönä liikunnallinen elämäntapa – suuri Senioripäivä Olympiastadionilla 13.3.

Eläkeliitto, Suomen Hiihtoliitto ja Suomen Olympiakomitea järjestävät yhdessä eläkeikäisille suunnatun tapahtuman Olympiastadionilla ma 13.3. Tapahtuma on osa Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuutta. Luvassa on monipuolista keskustelua liikunnan tärkeydestä läpi sukupolvien sekä iloista liikkumista seniorisprinttihiihdon ja tanssin merkeissä.

Päivän avaa Perintönä liikunnallinen elämäntapa -seminaari, jonka tavoitteena on nostaa esiin liikunnallisen elämäntavan merkitystä läpi elämän. UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari kertoo vähäisen liikkumisen faktoista ja paneelikeskustelijoina ovat hiihtäjälegenda Hilkka Riihivuori, Helsingin kaupungin liikkumisohjelman projektipäällikkö Minna Paajanen, Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen, geriatrian erikoislääkäri Arvo Haapanen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön erityisasiantuntija Hannu Tolonen. Paneelin vetää Suomen Olympiakomitean liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo. Lisäksi huippuhiihtäjä Jasmi Joensuun taustajoukot ovat mukana kertomassa liikunnan tärkeydestä läpi sukupolvien.

­– Fyysinen aktiivisuus tukee hyvinvointia läpi eliniän ja se ylläpitää myös sosiaalisia suhteita. Yhdessä samassa elämäntilanteessa olevien eläkeläisten kanssa liikuntakin on hauskempaa ja motivoivampaa. Tämä näkyy myös Eläkeliiton jäsenkunnan antamassa palautteessa, toteaa Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen, joka kommenttipuheenvuorollaan tuo seminaariin ikääntyneiden näkökulman.

Keskusteluosuuden jälkeen on luvassa verryttelyä ja hiihtovinkkejä ennen päivän huikeaa kilpailuosiota. Eläkeliiton avoimissa Seniori Sprint -kilpailuissa 60+-vuotiaat naiset ja miehet kisaavat omissa sarjoissaan Olympiastadionin sprinttimestaruuksista. Päivän päätteeksi laitetaan monoilla koreasti livetanssimusiikin parissa.

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä