Kansallinen Hiihtopäivä innostaa Suomen liikkumaan miljoona kilometriä 4.3.2023

Tulevana lauantaina Suomi väreilee positiivista liikettä ja energiaa, kun Kansallinen Hiihtopäivä kutsuu koko kansan liikkumaan hyvää mieltä. Kansallisen Hiihtopäivän perinteen viime vuonna herättänyt Suomen Hiihtoliitto asettaa iloisen teemapäivän tavoitteeksi yhdessä liikkua miljoona kilometriä. Oman kilometrisaaliinsa voi käydä kirjaamassa tapahtuman nettisivuilta löytyvään kilometrilaskuriin – tärkeimpinä mittareina kuitenkin hyvä mieli ja leveä hymy.

Hauskinta päivässä on se, että se on liikkujiensa näköinen. Suomi täyttyy kekseliäistä teemapäivän tapahtumista: tunnelmallisia kuutamohiihtoja, hiihtokouluja, retkihiihtoja, koko perheen talvitapahtumia ja lämpimiä hetkiä kodassa, laavuilla tai nuotiopaikoilla. Ounasrinteen 6b-luokka lähtee yhdessä hiihtämään huimaa 1000 km pottia, kun taas Tampereella Kaupin Stadionilla järjestetään Tampereen Pyrinnön johdolla supersprint lapsille. Mehuhetket ovat tietysti must, ja lettuja ja pullaakin voivat onnekkaimmat latujen tuntumasta löytää. Monissa Kansallisen Hiihtopäivän kokoontumisissa hiihdon rinnalle tuodaan muitakin hauskoja aktiviteetteja: pulkkamäkiä, lumikenkäilyä, avantouintia, pilkkiä ja paljon muuta. Tarjolla on myös lumitilanteesta riippumattomia yhteisiä ulkoilupäiviä.  

Oman lähiseudun tapahtumat pääsee katsomaan tapahtuman nettisivulta löytyvästä kartasta. Yhtä lailla voi lähteä aivan omalle retkelle – hiihtäen, sauvat kainalossa tai muulla tavoin liikkuen. Pääasia, että liike on kaikille yhteinen! Suomen Hiihtoliiton kumppaneina koko Suomea aktivoimassa ovat Rossignol, Helsingin Villasukkatehdas, Viking Footwear, Suomen Latu, TUL, YLE, Eläkeliitto ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu.

Kansallisen Hiihtopäivän seremoniallisena keskuspaikkana toimii lumivarma Helsingin Olympiastadion, jossa on hiihdon ilon ohella myös paljon raikasta oheisohjelmaa. Juontajana toimii Mikko ”Peltsi” Peltola ja musiikin riemun stadionille tuo Heidi Kyrö. Helsingin Olympiastadionille rakentuu lisäksi Maailma Suurin Kisakatsomo, kun stadionin screenille välitetään Planican MM-kisojen naisten 30 km perinteisen hiihtotavan jännittävä kilpailu. Myös Tampereen Kaupissa järjestettävässä Kansallisen Hiihtopäivän tapahtumassa voi oman hiihdon ohella liittyä osaksi jättimäistä kisakatsomoa. 

Kansallinen Hiihtopäivä antaa energisen startin Suomen Hiihtoliiton kumppaneineen järjestämälle Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuudelle, joka järjestetään tänä talvena toista kertaa. Helsinki Ski Weeks tuo 4.-22.3.2023 Olympiastadionille koko joukon hiihto- ja lumiteemaan nivottuja tapahtumia sekä kansalle tarjottavan ilmaisen hiihtomahdollisuuden. Hiihtotyyli stadionin laduilla on perinteinen.

Lauantaina 4.3. laduilla ja poluilla tavataan ja tervehditään! 

Osallistu päivään sosiaalisessa mediassa:

#kansallinenhiihtopäivä
#kokosuomihiihtää
#rakastuhiihtoon

Tägää postauksiin mukaan myös @helsinkiskiweeks

Tykkäsitkö?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä

Lue myös

Seuraa

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste